Haber

AB, Türkiye ve Suriye için bağış konferansı planlıyor

Avrupa Birliği (AB), yıkıcı depremlerin ardından Mart ayı başında Türkiye ve Suriye için bir bağış konferansı düzenlemeyi planlıyor. AB Komite Lideri Ursula von der Leyen, Twitter’da yaptığı bir paylaşımla, Türk yetkililerle koordinasyon içinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile birlikte bir bağış konferansına ev sahipliği yapma niyetini açıkladı. Konferans Mart ayında Brüksel’de yapılacak. Birlik şimdiye kadar 23 ülkeden 31 arama kurtarma ekibi ve beş sağlık ekibini beyin sarsıntısı bölgesine gönderdi.

AB Komite Lideri Ursula von der Leyen konuyla ilgili Twitter mesajında, “Şu anda birlikte hayat kurtarmak için zamanla yarışıyoruz. Yakında birlikte yardım edeceğiz. Türkiye ve Suriye, AB’ye güvenebilir. İsveç Başbakanı ve Mart ayı başlarında Brüksel’de bir bağışçı konferansına katılacağım. (Depremden) etkilenen topluluklar için küresel olarak fonları seferber edelim.”

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybedenlerin sayısı son verilere göre 16 bini geçti.

KNA / SSB,ET

besikduzuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu