Haber

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan önemli açıklamalar;

Eskişehir’de bir araya geldiği basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstiklal Caddesi’ndeki terör atağıyla ilgili, “Bu terör örgütlerine destek verenler, silah verenler, siyasi ve lojistik destek sağlayanlar samimiyetle bu desteklerini kessinler, bir hafta 10 günde dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü kalmaz” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Organize Sanayi Bölgesi’nde basın mensuplarıyla bir ortaya gelen Kurtulmuş, gündeme ait kıymetli açıklamalarda yaptı. Kurtulmuş, toplantıda İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı, başörtü ve 6’lı masaya ait değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya AK Parti Eskişehir Vilayet Lideri Zihni Çalışkan, milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Parıltı Günay ve Harun Karacan da katıldı.

“Bir hafta on günde dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü kalmaz”

İstiklal Caddesi’ndeki terör akınıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, “Terör saldırısının çabucak akabinde başlayan ve dalga dalga büyüyerek devam eden, milletimizin top yekün ortaya koymuş olduğu örnek bir dayanışma ruhunu ben de şahsen görmekten ötürü büyük bir memnuniyet duyuyorum. Nitekim milletimize müteşekkiriz. Fikirleri ne olursa olsun teröre karşı ortak bir insanlık cephesinde buluşabilmeyi, teröre karşı yekvücut olabilmeyi, terör örgütlerini ve onların gerisindeki güçleri sevindirmeyeceğimizi bu örnek dayanışma ruhu ile milletimiz ortaya koymuştur. Bu hücum ile birlikte şu mevzuyu gündeme getirmek herhalde doğrudur. Sıkıntı yalnızca orada bombayı patlatan, bombayı patlatana buyruk veren ya da onları bir formda buraya getiren, yönlendiren ya da artlarında bunları planlayan terör örgütünden ibaret bir taarruz değildir. Yıllardır söylediğimiz şey terörün gerisindeki temel güçleri deşifre edip onların teröre takviye vermesini bütünüyle engelleyene kadar bu uğraşımız devam edecektir. Daha açık sorayım, bu terör örgütlerine lojistik takviyeleri kimler veriyor? İstihbarat takviyelerini kimler veriyor? Bunlara silahları, bombaları kimler temin ediyor? Bunlara kendi ülkelerinin başşehirlerinde siyasi çalışma ismi altında ofisleri kimler tahsis ediyor? Bunlara tırlarla mühimmatı, silahı kimler veriyor? Yıllardır söylediğimiz budur. Yalnızca terör değil. İsmini bir de süslü bir biçimde koydukları, vekalet savaşlarının aracı olarak kullandıkları maşaları olan terör örgütleri burada asıl fail değildir. Asıla fail bu terör örgütlerine dayanak verenlerdir. Şunu da çok net söylüyoruz; şayet dünyanın Afrika’dan ta Asya’nın içine kadar, Meksika’ya kadar, Orta Amerika’ya kadar dünyanın neresinde terör örgütü varsa, bu terör örgütlerine dayanak verenler, silah verenler, siyasi ve lojistik dayanak sağlayanlar içtenlikle bu dayanaklarını kessinler, bir hafta on günde dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü kalmaz. Yalnızca PKK/ PYD için söylemiyorum. Bokoharam’dan DEAŞ’a kadar, bir sürü terör örgütünün eline silahları tutuşturup bunları meydanlara salan kimlerdir? Vekalet savaşı dedikleri, vekillerini kullanarak yürüttükleri aslında bir hakimiyet çabası ve hatta vekalet savaşları üzerinden bunu da bir memleketler arası alakalar aracı haline getirerek birtakım bölgelerde kendi hegemonyalarını arttırma mücadelesidir” dedi.

“Bu suça kimse ortak olmasın”

Kurtulmuş, “Bu oyunun farkındayız. Terörün arkasındaki güçler tamamı ile terörün gerisinden çekilene kadar, terörü ortaya çıkaran sosyolojik, toplumsal gelişmeler büsbütün ortadan kaldırılıncaya kadar bu çabayı devam ettireceğiz. Terör konusundaki ikircikli davranışlara, terör konusundaki ikiyüzlü hallere sahip olan ülkelere de şu kelamı söylemek isteriz. Terör düzgünü berbatı, şuraya karşısı, buraya karşısı olmaz. Terörün tamamı insanlık düşmanı, canilerin kullanıldığı bir insanlık kabahatidir. Bu suça kimse ortak olmasın, bu insanlık hatasının ayıbına kimse bir formda ortak olmasın. Tam aksine, insanlık cephesinin teröre karşı ortak bir cephede bir ortaya gelebilmesi, güçlü bir halde çaba edebilmesi ve terör örgütlerinin artık dünyada kımıldayamaz hale gelmesini temin etmesi bir insanlık borcudur” diye konuştu.

“Bir zulüm devrini geride bıraktık”

Başörtü konusunda anayasanın ilgili maddelerinde değişiklik yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını belirten ve konuyu gündeme getirdiği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Kadınların kıyafetleri, tercih etikleri kıyafetleri, inançları hasebiyle giydikleri kıyafetleri hasebiyle rastgele bir biçimde, rastgele bir yerde, kamuda yahut özel kesimde bir ayrımcılığa natürel tutulmasını önlemekle ilgili anayasaya değişikliği, ilgili partilerle de konuşarak aşikâr bir noktaya geldi. İnşallah önümüzdeki hafta anayasanın 24 ve 41’inci maddelerinde, 24’üncü hususa ek fıkra ekleyerek, 41’inci maddede de değişiklikler yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacaktır. Şunu herhalde söylememiz gerekir; ‘Türkiye başörtü yasakları diye anladığı, ama esas itibariyle kadınların hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bu davranışlarla yeni karşılaşmadı.’ Temelinde son periyotta aslında fiilen bitmiş olan bir sıkıntıdan bahsediyoruz. Fiilen böylesine kısıtlamanın kelam konusu olmadığı, bayanların başörtülü ya da baş açık, kamu, özel kesim yahut istedikleri her yerde rahatlıkla yer alabildikleri, eğitimlerini ve devlet memuru olarak mesleklerini sürdürebildikleri ve bu mevzudaki bütün yasaklamaların geride bırakıldığı bir devri yaşıyoruz. Lakin bu mevzuda birçok zorluklar yaşadığımızı da hatırlıyoruz. 18-20 yaşındaki gencecik kızlarımızın, yalnızca başörtüsü örttükleri için üniversitelerin kapısından kovulduğu ve liselerden uzaklaştırıldığı, Eskişehir halkının da zihinlerinde olan bir gerçektir. Yalnızca 28 Şubat değil, bundan evvelki devirlerde de her türlü zulmün yapıldığı, tahminen yüzlercesi ve binlercesini de teğe bir tanıyorum. İnsanların hayatlarının karartıldığı, birçoğunun yurtdışına gitmek mecburiyetinde kaldığı, bir kısmının mesleklerini hem de en düzgün noktalarında terk etmek mecburiyetinde kaldığı bir zulüm devrini geride bıraktık. Çok şükür bugün itibariyle bu zulüm büsbütün kalmıştı” diye konuştu

“Başörtü konusunu gündeme taşıdığı için Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın bir gece bu bahisle ilgili yasal düzenlemeyi içeren teklifini toplumsal medya vasıtasıyla Türkiye kamuoyuyla paylaşmasının, bu mevzuyu yine gündeme taşıdığını anlatan Numan Kurtulmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü;

Bu mevzuyu gündeme taşıdığı için burada Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ediyorum. Fakat bundan sonra madem bir yasa değişikliğini gündeme getirdiniz, şu ana bunu engelleyen bir yasa olmamasına karşın, merhum Özel devrinde de engelleyen bir yasa olmamasına karşın bu yasak fiili zorlamalarla, yüksek yargının vermiş olduğu kimi kararların şerhleri, yasa ittihaz edilerek uygulanmıştır. Hasebiyle bunun için akdi zatında bir yasaya bile gerek yoktu. Madem bu türlü bir teklifte bulunuyorsunuz, haydi gelin bunu en üst hukuk normu olan anayasa değişikliğiyle gerçekleştirelim. Rastgele bir uygulayıcının anlayışına, rastgele bir siyasi iktidarın yönelimine bakmaksızın Türkiye’de bayanlarımız başörtülü ya da baş açık, özelde yahut kamuda rastgele bir halde ayırımcılığa alışılmış tutulamayacağı bir anayasal düzenlemeyle birlikte Türkiye bu ayıptan ilanihaye kurtulsun, bir daha gündemimize hiçbir halde gelmesin. Bayanlarımızın hak ve özgürlük alanı, siyasetimizin özgürlük alanı haline gelmesin. Bir daha hiç kimse bunun üzerinden siyaset yapmayı ya da bunun üzerinden bir yasak oluşturmayı aklının ucundan dahi geçirmesin.”

“6 artılı masanın bırakın ortak bir aday çıkarabilmeyi ortak bir fikir etrafında dahi toparlanabilmesi mümkün değil”

Millet ittifakının henüz adayını duyurmamış olmasını eleştiren Kurtulmuş, “Biz bütün gelişmeleri, iç siyasette ya da dış siyasette olsun, bütün bu müspet gelişmeleri Türkiye yüzyılı vizyonumuzun hazırlığı olarak görüyoruz ve milletimizle paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz bu çalışmaları yaparken, maalesef öbür tarafta da Türkiye’nin muhalefeti bırakın bir pozitif gündem oluşturabilmeyi, her gün biraz daha dağınık, biraz daha kafa karışıklığı içerisinde olduğu manzarayı milletimizin önüne seriyor. 6 artılı masanın bırakın ortak bir aday çıkarabilmeyi ortak bir fikir etrafında dahi toparlanabilmesinin mümkün olmadığı anlaşılıyor. Her gün biraz daha kavga, biraz daha iç mücadele, ‘kim nasıl olacak’ tartışmalarının içerisine giriyorlar. Bizim 1 yıla yakın bir süredir söylediğimiz şey şudur: Karşı taraftaki ittifakın, ben 6 artılı masa diyorum çünkü üstünde kaç olduğunu bilmiyoruz, 6 artılı masanın genişleme potansiyeli var. Buradaki temel sorun adayın kim olacağının tespit edilmemesi değil ortak bir paradigmanın, ortak bir siyasi fikir çerçevesinin kurulamamış olmasıdır. İnanın her toplantısından sonra millet şunu bekliyor, ‘bu toplantıdan ne çıkacak?’ Örneğin milli savunma sanayisinde nasıl bir program icra edecekler. Mavi vatanın korunması ve Akdeniz’deki haklarımızın geliştirilmesi konusunda nasıl uğraş verecekler. Örneğin Türkiye’nin terörle çabasında ve bilhassa hudut ötesi operasyonlarında ortak hangi fikirlere sahiptirler. Şayet iktidara gelirlerse hangi ekonomi programını uygulayarak Türkiye iktisadında adımlar atacaklar. Bütün bunların üzerinde o denli görünüyor ki ortak bir fikirleri, müşterek hareket ettikleri bir paradigmaları olmadığı görülüyor. Bu türlü epeyce da daima adaylar üzerinden karşılıklı atışma içerisindeler. Her gün rastgele bir partiden biri kelam söyleyerek aday üzerinde spekülasyonlar gündeme geliyor. Tabi karşı taraftaki siyasetin kimi, kimleri aday göstereceği bizi ilgilendirmiyor, kimi aday gösterirlerse göstersinler. Şunu söylemek herhalde hakkımız, siyaset yarış işidir. Yarış da en az 2 kişinin olduğu bir ortamda gerçekleşir. Bizim adayımız belirlidir, ne yaptığı aşikardır, vizyonu aşikardır, vizyonuyla Türkiye’yi getirmek istediği yer bellidir. Karşı tarafın adayı belli olmadığı gibi vizyonu hiç ortada yoktur, vizyon anlamında eseri dahi yoktur. Biz karşımızda güçlü ve fikirlerini güçlü bir şekilde ifade edebilen bir muhalefet isteriz. Muhalefetle günlük atışmalar üzerinden siyaset yapmak bizim işimiz değil, talebimiz de değildir. Dolayısıyla bir an evvel bu 6’lı masadaki evvel baş karışıklığının sonra fikir dağınıklığının, sonra da ortak fikir ve maksat dağınıklığının ortadan kaldırılmasını ve aday ya da adaylarıyla Türkiye kamuoyunun önüne çıkmalarını tavsiye ederiz. Milletimiz dikkatle izliyor. Bu milletin fevkalâde yüksek bir feraseti vardır. Kimin ne yaptığını, kim ne söylerken neyi söylemek istediğini çok hoş anlıyor” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu