Ekonomi

Bitcoin son 8 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 40.000 doların altına geriledi

Investing.com – BitcoinHaftaya sert satışlarla başladıktan sonra son 8 haftanın en düşük değeri olan 40.000 doların altına düştü.

Bugün de aşağı yönlü ivme devam ederken, en büyük kripto para 38.800 dolara gerileyerek hafta açılışından bu yana değer kaybını %6’ya çıkardı. Bitcoin öncülüğünde kripto para piyasalarındaki olumsuz görünüm devam edecek gibi görünüyor. SEC onayının ardından 11 Ocak’ta faaliyete geçen spot ETF’lere yönelik yükseliş beklentisinin yerini artık fiyat düzeltmesi almış görünüyor.

Bitcoin’in düşüşü, genel olarak en büyük ETF ayak iziyle spot ETF’lerin faaliyete geçmesiyle hızlanıyor Gri tonlamalı Yüksek yoğunluklu BTC transferlerine bağlandı. Şu ana kadar Grayscale’in koruyucusu para tabanı Prime’a aktarılan BTC miktarının 2,52 milyar dolara ulaştığı biliniyor. Mevcut olumsuz görünüme rağmen iyimser yorumcular, spot Bitcoin ETF ticareti devam ettikçe kısa vadeli düzeltmenin yerini toparlanmaya bırakacağı inancını sürdürüyor.

Kripto piyasasındaki düşüşü tetiklediğine inanılan bir diğer gelişme ise yıllar önce iflas eden Bitcoin borsası. Mt.Gox’unBitcoin ve Bitcoin önümüzdeki günlerde alacaklılara ulaşacak BitcoinCash Ödemelerin başlayacağı haberi olarak görülüyor. Mt.Gox mütevelli heyeti geçen ay alacaklılara Japon yeni ödemeye başladı. Piyasada dolaşan söylenti Mt.Gox’un mart ayına kadar 200 bin BTC’ye ulaşacak bir ödeme planı üzerinde çalıştığı yönünde. Piyasaları tedirgin eden bir diğer söylenti ise ABD Hükümeti’nin İpek Yolu’ndan ele geçirilen Bitcoin’lerin neredeyse yarısını satmayı planladığı yönünde.

Altcoin piyasasında sert satışların devam ettiği görülürken Ethereum Haftalık bazda yüzde 12 değer kaybederken 2.220 dolara geriledi. İlk 20 kripto paranın ortasında AVAXVe ICP Altcoinler en çok düşüş yaşadı ve haftalık %20’nin üzerinde kayıplar yaşadı. Daha sonra SOLVe NOKTAYüzde 20’ye yakın bir düşüşle geldi.

Son 24 saatte toplam piyasa değerindeki kayıp yüzde 5’e ulaşırken, toplam değer 1,52 trilyon dolara geriledi. Ortalama işlem hacmi ise %60 artışla 71 milyar dolara yükseldi.

InvestingPro ile Yatırım Dünyasına Hakim Olun

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa bilgilerinden uygun fiyatlara, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımız ile seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlara sahip olursunuz. INVTROZEL1A Ve INVTROZEL2 31 Ocak’a kadar bu kodlarla bu fırsatı kaçırmayın. Çünkü harika yatırım, harika araçlarla başlar.

haber-ulukisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu