Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Şişli Sofrası” tanıtım toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizde Türkiye halkının yoksulluk çektiğine değinerek, “Bu toplumda kaybedecek bir dakikamızın kalmadığının en büyük göstergesidir. Bu tabloyu görüyorsak, her vatansevere, her yurtsevere, her vatandaşa karşı mücadele etmek aklı başında tüm insanların ortak görevidir ve bu ortak görevi iktidara taşımak bizim asli görevimizdir.” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, Şişli Belediyesi’nin “Şişli Sofrası” adıyla uyguladığı sosyal yardım programının Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında, “iktidar” ve “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları atan partililere, “İsterseniz güç, sen çalışacaksın, biz birlikte çalışacağız.” O çağırdı.

Türkiye’nin verimli topraklara sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu toprakların yüzyıllardır üretimin beşiği olduğunu söyledi.

Bu toprakların sadece karın doyurmadığını, dayanışma ve paylaşma kültürüne de katkı sağladığını belirten Kılıçdaroğlu, sofraların merhametinin paylaştıkça arttığını, bu kültürü yaşatmanın artık her zamankinden daha değerli olduğunu vurguladı. .

Türkiye’de bırakın çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için canla başla çalışan insanların karın doyurmakta bile zorlandıklarını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Milyonlarca insanımız, bırakın insana yakışır bir hayat hayal etmek şöyle dursun, adeta var olma mücadelesi veriyor. İnsanlarımız kuru ayazda ekmek kuyruklarında bekliyor. Sabahın karanlığında Et ve Süt Kurumu önünde saatler geçiriyorlar. Ucuz et alın Kaybedecek bir dakikamızın bile kalmadığının en büyük göstergesidir Bu tabloyu görüyorsak bu tabloya karşı mücadele etmek her vatanseverin, her vatanseverin, her vatandaşın, aklı başında her insanın ortak görevidir. … Ve bu ortak misyon gücünü oluşturmak temel görevimizdir.”

“CHP 100 yaşında çınar”

Bugün Türkiye’de 1 milyonu aşkın çocuğun okula aç gittiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Hükümete defalarca okul beslenme programını uygulamaya davet ettik. Çocukların okulda sağlıklı yemek yemesi için ek bütçeye katkıda bulunmaya çalıştık. , teklifler yaptık.Yetmedi kanun teklifi sunduk.Hepsi reddedildi.Bunu tüm İstanbulluların ve Türkiye’de derin yoksulluk içinde olan veya karın doyurup düşünen tüm vatandaşların dikkatine sunmak istiyorum. Soru şu ki, çocukları yoksulluğa mahkum edenler, çocuklar için daha iyi bir dünyanın inşasına katkıda bulunabilirler mi?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli kurtuluş mücadelesinden doğan, zorluklarla baş etmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen, emek için yaşayan 100 yıllık bir çınar olduğunu kaydetti.

CHP’li belediyelerin kendi kaynaklarını halk için son damlasına kadar kullandığını, yetmediği yerde toplumsal dayanışmayı örgütlediğini, yenilikçi ve yaratıcı çözümler geliştirerek ihtiyaç sahibi her vatandaşın yanında yer aldığını belirten Kılıçdaroğlu, bundan sonra da pes etmeyeceklerine dikkat çekti. tek bir vatandaşın kaybına rıza göstermek.

Kılıçdaroğlu, “Halktan çalınan o 418 milyar doları kuruşuna aldığımızda halkın sofrası şenlenecek ve hakkı bulunacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız.” söz konusu.

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarları süresince hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, kadınların gücünü dünyaya göstereceğini, ülkede gençlerin huzur içinde çalışacağını sözlerine ekledi.

İmamoğlu, İstanbul’da yaşam maliyeti verilerini paylaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekonomi politikalarını eleştirirken vatandaşın enflasyonun yükünü çektiğini söyledi.

İstanbul Planlama Ajansı’nın hazırladığı “İstanbul’da yaşam maliyeti” verilerini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul’da Aralık 2021’den Aralık 2022’ye kadar yaptığımız araştırmada maalesef İstanbul’da yaşam maliyeti yüzde 112’den fazla arttı. Yine Aralık 2022’de İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 27 bin 596 lira. Yani neredeyse dört kişinin yaşadığı bir ailede dördü de en az asgari ücrete çalışmalı ki bunun üzerine çıkabilsin, bu tür bir aile demografisi ülkemizde yok. barometre, İstanbulluların yüzde 61’i son 3 ayda “Yaşayacak kadar para kazanamıyorum” dedi.TÜİK verilerine göre gıda enflasyonu 2021-2022 Ekim ortasında yüzde 27’den yüzde 99’a çıktı, bu TÜİK verilerine göre İstanbul’da gıda enflasyonu yüzde 21. Yüzde 115’ten yüzde 115’e çıktı. Bunlar aslında hayatı derinden etkileyen gerçek bilgiler.”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de yaptığı konuşmada projeleri hakkında bilgi verdi.

Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP’li Canan Kaftancıoğlu ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu