Ekonomi

Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin’deki 19 projeye 21 milyon TL destek verecek

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) Mersin’de gerçekleştirilecek 19 projeye sağlayacağı 21 milyon TL’lik destek için Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında imza töreni düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, kurum ile yararlanıcı paydaşlar arasında 5 farklı program kapsamında toplam 19 proje için protokol imzalanacağını bildirdi. Projeler arasında Genç Girişimci Destek Programı, Genç İstihdam Faizsiz Kredi Güçlendirme Programı, Toplumsal Kalkınma Destek Programı, Teknik Destek Programı ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Güçlendirme Programları’nın yer aldığını kaydeden Pehlivan, genç girişimcilere 21 milyon TL takviye sağlanacağını söyledi. söz konusu programlar çerçevesinde kabul edilen projeler.

“Proje çağrısına ilgi yoğundu”

Pehlivan, bu kez proje davetine ilginin oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Her yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destek ve öngörüsü ile ilgili uzmanlarımızın yaptığı çalışmalar, tespitler ve değerlendirmeler çerçevesinde; Başta Bölgesel Kalkınma Ajansı yönetim kurulumuz olmak üzere orada temsil edilen kurum ve kuruluşlar ile temsil edilen kurum ve kuruluşlar, bu davetler sonrasında potansiyeli olan alanlarda ve adım atma imkanı bulan kurum ve kuruluşlarla yakın temas halinde projeler gündeme getirilerek paydaş olunmaktadır. döneminde de önceki dönemlerde olduğu gibi proje davetlerimize ilgi oldukça fazlaydı” dedi.

“Kalkınma planımız çerçevesinde çalışmalar devam ediyor”

Önümüzdeki dönemde de çağrıların devam edeceğine işaret eden Pehlivan, “Geçen yıl bölgesel kalkınma planlarını oluşturduk. Bu planlar üzerinde haftalarca kümelenme çalışmaları yapıldı. Bu tespitler ışığında projeksiyonlar geliştirilmiş ve geliştirilmektedir.Bunu yaparken mutlaka ilimizin farklı potansiyelleri göz önünde bulundurulmaktadır.İlimiz tarımdan akla gelen her alanda potansiyele sahiptir. ticaret, sanayi, turizm ve gençlik hizmetlerine… Bazen ilin ve bölgenin belirgin alanlara odaklanması tercih edilebilir.Ancak ilimize baktığımızda tüm bu kesimlerin uyum içinde ilerlediğini ve birbirini desteklediğini görüyoruz. Dolayısıyla tarım deyince turizm de konuşulabilir, turizm derken sanayi ve ticaret konuşulabilir, Mersin olarak çeşitlilikte merhameti yakaladığımızı ve geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğimizi düşünüyoruz. tüm kesimlerin koordinasyonu, işbirliği ve uyumu içinde gelişmek. ” sözlerini kullandı.

Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile uyum içinde çalışmalarını yürüten ÇKA’nın, kamu kurumları tarafından geliştirilen toplam 404 projeye finansal altyapı sağladığı, Mersin’de bölgesel kalkınma için özel daire ve sivil toplum kuruluşlarına yaklaşık 515 milyon lira. – MERSİN

hamurhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu