Haber

Demirtaş’tan Altı Masa’ya: Küçük tarikat partisiyle bile görüşmüşler, HDP’ye gelince…

6 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Altı Tablo’nun partisine yönelik tutumuna tepki gösterdi.

HalkTV’den Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, HDP’nin “kendi adayını gösteriyor” açıklamasını değerlendirerek aday olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

‘HDP’NİN İSTEĞİ DEVE DEĞİL’

Demirtaş özetle şunları söyledi:

– HDP son bir buçuk yılda yüzden fazla Altı Tablo çağrısı yaptı. Konuşalım, tartışalım, prensipler üzerinde anlaşalım” dedi. Peki, Altılı Tablo’dan gelen bu davetlere tek bir yetkili karşılık verdi mi? Ne yazık ki hayır.

– Altı Tablo’nun son toplantısının sonuç bildirgesinde HDP’ye yönelik hazine yardımının bloke edilmesi kararına ilişkin tek bir cümle var mıydı? Ne yazık ki hayır. Altı Masalılar, küçük tarikat partisi de dahil olmak üzere çeşitli partilerle resmi görüşme yapabiliyor ama konu HDP olunca üç maymunu oynuyorlar. Bu yaklaşım bizim tabanımızda haklı olarak ötekileştirici ve aşağılayıcı olarak algılanıyor.

‘HDP ORTAK ADAYDAN KAÇMADI’

– HDP ortak adaydan kaçmadı, hala da kaçmıyor. Ortak adaydan kaçan Altı Masadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üçüncü büyük partisiyle görüşmeye çekinen, hatta tenezzül bile etmeyen bir muhalefet Türkiye’ye demokrasiyi nasıl getirebilir? Bence sorun bu ve çözümü belli. HDP’nin deve değil talebini boşverin, HDP demokrasi ve barış istiyor.

ALTI MASAYA ÇAĞRI

– Buradan Altı Masa’nın tüm başkanlarını davet ediyorum: Hukuksuz kapatma tehdidiyle karşı karşıya olan HDP’yi ziyaret etmeli, demokrasi adına dayanışmayı göstermekten çekinmemelisiniz. HDP Genel Merkezi tüm misafirlerini saygı ve büyük bir misafirperverlikle ağırlayacaktır. Bu tek başına diyalog, müzakere ve işbirliği için bir temel oluşturabilir.

– HDP yetkilileri tüm açıklamalarında kapılarının açık olduğunu belirtiyor. O kapıdan biri girmeyecekse HDP ne yapsın? Kapıyı söküp Altılı Masaya götürmeli mi?”

‘ADAYLIK’ İÇİN: 13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI OLACAK…

-(Siz misiniz veya kim aday olacak?) Halen yetkili tüm meclislerimizde aday görüşmeleri devam etmektedir. Bu görüşmeler sonucunda adayın kim olacağı belirlenecek. Adayımızın Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını da belirtelim. Herkes öyle diyor, neyimiz eksik?

-‘Oy eksiğiniz’ diyebilirsiniz, haklısınız. Ancak bu eksiklik şu anda tüm adaylar için geçerli. Bu nedenle HDP aslında ortak aday için müzakere ve işbirliği istiyor.

‘Senin yerine beni yaz’

Akşam saatlerinde Twitter hesabından bir paylaşım yapan Demirtaş, takipçilerini “Merhaba benim yerime bir tweet yazın, seçimin önemi olsun. Yarın seçtiklerimi retweetleyeceğim.”

(HABER MERKEZİ)

haberputurge.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu