Ekonomi

Deprem bölgesinde iki zincir marketten ücretsiz çalışma

Tüm ülkeyi etkisi altına alan ve 10 ili etkisi altına alan deprem felaketinin ardından bölgedeki zincir mağazalara takviye kuvvet geldi.

BİM’DEN ÜCRETSİZ DAĞITIM

Deprem bölgesine tırlarla acil durum malzemesi gönderdiklerini açıklayan BİM, bölgede 100’den fazla mağazanın güvenlik güçlerinin gözetiminde depremzedelere temel ihtiyaç malzemelerini ücretsiz olarak dağıttığını duyurdu.

BİM’den yapılan açıklamada, BİM resmi kurumlarıyla iş birliği ile 20 binin üzerinde battaniye, tek ve çift kişilik yorgan, binlerce yorgan, battaniye, atkı, bere, eldiven, sweatshirt, muflon, kışlık oduncu gömlek, ayakkabı, büyükler için alt ve üst polar, kazak “Biz” 100 bine yakın ihtiyaç malzemesinin TIR ve kaloriferciden oluşan tırlarla bölgeye gönderildiğini, ayrıca AFAD aracılığıyla afet bölgesindeki depolardan temel ihtiyaç maddelerinin sevkiyatına devam edildiğini kaydetti.söylendi.

Açıklamada, çok sayıda BİM çalışanının hayatını kaybettiği, 60’tan fazla çalışanın ise halen enkaz altında kurtarılmayı beklediği belirtildi.

ŞOK MARKETLERİ FİYAT OLMADAN DAĞILIYOR

Şok Marketler, tüm afet bölgelerindeki çok sayıda mağazada ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve temiz ürünleri ücretsiz olarak dağıttığını da sosyal medya hesabından duyurdu.
 

haber-hasanbeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu