Haber

DEPREM KAYITLARINDAKİ HATA NEDENİYLE ‘ÖLÜ’ GÖRÜNÜYOR

İSTANBUL’da yaşayan 34 yaşındaki Nejat Özçelik, Diyarbakır’da depremde hayatını kaybeden akrabası Necat Özçelik ile isim benzerliği nedeniyle ‘ölü’ olarak kaydedildiğini iddia etti. Önceki gün trafik kontrolünde bu durumu öğrendiğini ifade eden Nejat Özçelik, “Şu an her yerde ölü görünüyorum. Hastayım ama hastaneye gidemiyorum. Giriş engeli olduğu için işlem yapamıyorum. bankalar.” Özçelik, “Avukatıma vekaletname vermem gerekiyor. Notere gittiğim yetkililer sistemde ölü göründüğüm için vekalet veremeyeceğimi söylediler. Çok zor durumdayım. Nedeni ölümüm sistemde doğal afet ama yaşıyorum.Yaşıyorum diyorum.”

İstanbul Çekmeköy’de yaşayan 34 yaşındaki Nejat Özçelik, Diyarbakır’da 9 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden akrabası Necat Özçelik ile isim benzerliği nedeniyle ‘ölü’ olarak kaydedildiği öğrenildi. Önceki gün yapılan trafik kontrolünde nüfus kayıtlarında ölü olarak göründüğü Özçelik’e bildirildi. Bu bilgi karşısında şoke olan Özçelik, karakola giderek bilgi almak istedi. Polis merkezinde parmak izi kontrol edilen Nejat Özçelik’in kimliği doğrulandı. Ölen yakınının ismine benzerliği nedeniyle kayıtlarda hata yapıldığı anlaşıldı. Özçelik, e-devlet banka hesaplarını kontrol etmek istediğinde erişimde güçlüklerle karşılaştı. Özçelik, nüfus müdürlüğüne giderek ölmediğini kanıtlamaya çalıştı. Ehliyetini ve nüfus cüzdanını göstererek yaşadığını belirtmesine rağmen kayıtlar düzeltilmedi. Özçelik’e dilekçe ile başvurması gerektiği söylendi. Kayıtlarda 11 gündür ölü olan Necat Özçelik, hayatına devam edebilmek için bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyor.

“GENEL SİSTEMDE ÖLÜ GÖRÜNDÜĞÜMÜ SÖYLEDİLER”

Özçelik, Necat Özçelik’in uzaktan akraba olduğunu ve hayatını kaybettiğini öğrendiklerinde çok üzüldüklerini ifade etti. O an ben de şaşırdım, e-devlet sistemine ve banka hesaplarıma girmeye çalıştım ama giremedim. Trafik polisi güvenlik gruplarını aradı, gruplarla birlikte Atakent Polis Karakolu’na gittik. Burada parmak izi taramasında benim bulunduğum sistemde Nejat Özçelik çıktı. Ama genel sistemde yine ölüydü. Baktım dediler.” Emniyette de sorunun çözülmediğini anlatan Özçelik, “Nüfus Müdürlüğü’ne gidip dilekçe yazdım. Yaşadığıma dair belgeler sundum. Ama çözülmedi. Hastayım ama hastaneye gidemiyorum, bankalarda erişim sorunu olduğu için işlem yapamıyorum. Şu anda bir kurbanım çünkü her yerde ölü görünüyorum. Mağduriyetimin bir an önce çözülmesini istiyorum” dedi. Bu arada anlaşmazlık nedeniyle ev sahibi ile mahkemede olduğunu belirten Özçelik, “Vekaletname vermem gerekiyor. Benim avukatım. Notere gittiğim yetkililer sistemde ölü göründüğüm için vekalet veremeyeceğimi söylediler. çok zor durumdayım Ölüm nedenim sistemde doğal afet olarak yazıyor ama hayattayım. yaşadığımı söylüyorum.”

Video transkript————————–Nejat Özçelik röportajı-Röportaj sırasındaki detaylar-Genel detaylar

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu