Haber

Erdoğan: KKTC’yi bir an önce tanıyın!

KKTC (İGFA) –Kıbrıs Türklerini özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümünde “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” Gazimağusa’da iki yerde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Türk milletinin zalimlere hiçbir zaman boyun eğmediğini vurgulayan Erdoğan, “Kıbrıs Türklerinin direnme azmini kıramadılar. Türk ordusu 49 yıl önce yazdığı destanla, omuz omuza çarpışarak Kıbrıs adasına barış getirdi. Kahraman Mehmetçiklerimizin Garanti Anlaşması’ndan doğan hak ve yükümlülükler çerçevesinde adaya ayak bastığı gündü.Türkiye, Kıbrıs Türkünün asla yalnız olmadığını ve Türklerin birlik ve beraberlik içinde olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir. millete boyun eğdirilemez.20 Temmuz Kıbrıs Türk halkının egemenlik haklarının korunmasının ve eşit statüsünün simgesidir.Bu topraklarda yapılan katliamları unutmayacağız, unutturmayacağız.Dünyaya da unutturmayacağız. . ” söz konusu.

“KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKİM EŞ STATÜSÜ TANINMADAN MÜZAKERELERİN DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

“Kıbrıs Rumlarının Kıbrıs Türklerine tahammülü yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının nedeni budur. Statü tanınmadan müzakerelerin sürdürülmesi mümkün değildir. Artık adadaki gerçeklerden uzaklaşın ve bir an önce KKTC’yi tanıyın” diyerek davetini yineledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Günü Töreni’nde yaptığı açıklamada, “Egemenliğimizden asla vazgeçmeyeceğiz, iki devletli çözüme varacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkı adına bir kez daha uluslararası topluma sesleniyoruz. Bu tecritte, ambargolarda, kısıtlamalarda ve özellikle seyahat özgürlüğü konusunda bize yapılan haksızlıklara son verilmelidir. Çünkü seyahat özgürlüğü en doğal insan hakkıdır” dedi.

Kutlamalar etkinliklerle devam etti.

eleskirt-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu