Haber

Ermeni lobisi ANCA’dan Atatürk dizisi açıklaması

Haziran 2022’de Türkiye’de yayına başlayan Disney Plus, başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı “Atatürk” dizisinin 2023 yılında yayınlanacağını duyurdu.

Ancak Ermeni lobisinin baskısına boyun eğen Disney’in “Atatürk” dizisini yayınlanmadan platformdan geri çektiği belirtildi. Gelen bazı bilgilerde, Disney’in uluslararası alanda yeni bir yapılanmaya gittiği ve bu nedenle Türkiye’de ayağını değiştirdiği kaydedildi.

Yansımalar üzerine Disney Plus, dizinin kendi çatısı altında bulunan FOX TV’de önce iki bölüm halinde yayınlanacağını daha sonra sinemalarda gösterileceğini duyurdu.

Ancak bu açıklamalar tepkileri yatıştırmadı. Başta ünlü isimler olmak üzere birçok vatandaş, Ermeni lobisinin baskısıyla ‘Atatürk’ dizisinin platformdan kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek Disney Plus üyeliklerini iptal etmeye başladı.

ERMENİ LOBİSİ’NDEN “ATATÜRK” DİZİSİNDEN AÇIKLAMA

ABD’deki en büyük Ermeni lobi grubu Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) Başkanı Aram Hamparian, Politico’ya açıklamalarda bulundu.

Diziye karşı başlattıkları kampanyayı öven ve Atatürk’ü öven. “soykırım”suçlamak hamparyan, “Atatürk’ün soykırım mirasına odaklanıp onu merkeze almayan her şey onun eylemlerini normalleştirme riski taşır. Bu mirasla ilgili ulusal veya uluslararası bir tartışma varsa çok iyi/güzeldir.”söz konusu.



RTÜK KURULU

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Şahin, “Dijital medya hizmet sağlayıcısı Disney+’ın yerli içerikli ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda örgütün savunmasının alınmasına ve soruşturma başlatılmasına karar verildi. Cumhuriyetimizin kurucusu Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en değerli toplumsal değerimizdir. Ermeni lobisinin basına yansıyan müdahale argümanları titizlikle araştırıldı.”açıklama yaptı.



AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, platformun ‘Atatürk’ dizisini yayından kaldırmasına tepki gösterdi, “Söz konusu platformun bu tutumu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizin değerlerine saygısızlıktır. Daha önce de çeşitli vesilelerle belirttiğimiz gibi ABD’deki soykırım şebekesi tarihi olayları boktan bir politika için kullanmaktadır. Bu lobinin tek hedefinin defalarca görüldüğü gibi Türkiye-Ermenistan bağları olduğunu belirterek, “Bu şebekelerin faaliyetleri Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine tamamen kararsızdır. Bu ağlara boyun eğenler utanmalı.”söz konusu.

CNN Türk’ün canlı yayınına da katılan Çelik, “Hasta lobisinin baskısına boyun eğiyorlar. Hiçbir şey yapmama kararlarında ise saygısızlığa göz yumulmayacak. Atatürk’le ilgili bu faaliyetler devam ederse Türkiye’nin iş yapması söz konusu olmaz. kurumlarla rastgele.”terimleri kullandı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu