Haber

İstanbul Adalet Sarayı’nda 625 katip alımı için klavye sınavı yapıldı

İSTANBUL Adalet Sarayı’nda toplam 625 katipin alınacağı klavye sınavına girmeyi bekleyen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Adliyesi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sözleşmeli sicil memuru ve icra memuru alımı nedeniyle yaklaşık 5 bin kişinin uygulama sınavına gireceği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı İşçiler Genel Müdürlüğü’nün 20 Nisan 2023 tarihli Sözleşmeli İşçi Alımına ilişkin duyurusu üzerine icra ve sicil memuru için Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda uygulamalı sınav yapıldı. Sınava girmek için adliyeye gelen adaylardan bazıları yanlarında getirdikleri klavyelerle pratik yaptı. Uygulamalı sınavda icra ve sicil memuru adaylarının 3 dakikada 90 doğru kelime yazmaları gerektiği öğrenildi. Ortalama 5 bin aday arasından başarılı olan adaylar mülakata alınmaya hak kazanacak.

Sözleşmeli İşçi Alımı kararnamesine göre İstanbul Adliyesi için 325, Gaziosmanpaşa Adliyesi için 75 dakika olmak üzere toplam 400 dakika alınacak. Ayrıca İstanbul Adliyesi’ne 220, Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne 5 olmak üzere toplam 225 icra memuru alımı yapılacaktır.

“5-6 AY İŞİM VAR” Adaylardan Serhat Varol heyecanlı olmadığını belirterek, “Bugüne kadar çok çalıştım, emeğim çok. 5-6 aylık emeğim var. , Kazanacağımı düşünüyorum.” Sınava klavyesiyle çalışan bir diğer aday ise kendine güvendiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu