Haber

Komşuları Evlat Edinmek İçin Başvurdu: Suna Öldü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde annesi 3 yıl önce hayatını kaybeden 14 yaşındaki engelli Suna Eser’e komşuları sahip çıktı. Tuna ailesi, babası Mehmet Eser’in rızasıyla Suna’yı evlat edinmek için mahkemeye başvurdu. Duruşma sırasında rahatsızlanan Suna Eser hayatını kaybetti.

Nusratiye Mahallesi’nde mobilya ustası Mehmet ve Ayşe Yapıt’ın tek çocuğu olan Suna, 2 yaşındayken nöbet geçirince ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

Uzun süre tedavi gören Suna konuşamaz, hareket edemez ve tepki veremez hale geldi. Annesi Ayşe Eser 3 yıl önce kalp krizi geçirerek ölünce Suna, babası Mehmet Eser’le baş başa kaldı. Kızına bakmakta zorlanınca komşusu Tuna ailesinin yanına giden Mehmet Eser, “Artık kızıma bakamıyorum. Seni getirdim dedim. Mehmet Eser, Suna’yı kabul eden aileye sağlık işlemlerinin ve tedavilerinin hastanelerde noterde yaptırılması için vekaletname verdi. Hadiye ve Ramazan Tuna, engelli Suna’nın tüm ihtiyaçlarını isteyerek karşıladılar.

Yıllarca Suna’ya bakan aile, onu evlat edinmeye karar verdi.

Eşinin Suna’yı çok sevdiğini ve Suna’nın eşine çok bağlı olduğunu belirten Ramazan Tuna, babası Mehmet Eser’e çocuğu kendi nüfuslarına almak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Mehmet Eser, kızının Tuna ailesine nakledilmesi için dilekçe ile Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Tuna ailesi de Suna Eser’i evlat edinmek için aynı mahkemeye başvurdu.

Duruşmada rahatsızlanan Suna Eser, kaldırıldığı hastanedeki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

doganhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu