Yaşam

Korkuyu Kemiklerine Kadar Yaşamayı Sevenlerin Gerçek Hayatta da Gidebileceği Korku Filmlerinde Bahsedilen Yerler

Sevdiği filmlerin çekildiği yerleri görmek isteyen pek çok izleyici var. Peki korku filmlerini sevenler filmlerin çekildiği yerleri görmek ister mi? Kaygılı sinema tutkunlarının gezebileceği mekanları sizler için derledik. Buyrun…?

Kaynak:https://listverse.com/2023/09/26/10-l…

1. Hasır Adam (1973) – “Lord Summerisle’ın Kalesi”

Robin Hardy’nin korku filmi The Wicker Man, İskoçya’nın kurgusal adası Summerisle’da geçiyor. Film İskoçya’nın batı kıyısındaki birkaç küçük köyde çekildi. Culzean Kalesi, Lord Summerisle’ın (Christopher Lee) etkileyici kalesinin ek binası olarak hizmet ediyordu. Culzean’ın görkemli kuleleri ve duvarları uçurumun üzerine inşa edildi. Geniş arazisi yıl boyunca ziyaret edilebilir. Ancak Culzean’ın iç mekanı Wicker Man hayranlarına yabancı gelebilir. Çünkü bu sahneler aslında bir saat uzakta, Kennedy Kalesi’nin arazisindeki Lochinch Kalesi’nde çekildi.

?

2. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968) – “Mezarlık”

Yaşayan Ölülerin Gecesi, Johnny (Russell Streiner) ve Barbara (Judith O’Dea) kardeşlerin babalarının mezarını ziyaret ettikleri bir mezarlıkta başlıyor. Johnny, Barbara’yı meşhur sözüyle korkutuyor: ‘Senin için geliyorlar, Barbara!’ bu aşamada gerçekleşir. Bu sahne, yönetmen George A. Romero’nun hayatının çoğunu geçirdiği, Pittsburgh’un yaklaşık 30 mil kuzeyinde, Pennsylvania’daki Evans Şehir Mezarlığı’nda çekildi. Her Ekim ayında Evans City’deki Yaşayan Ölüler Müzesi tarafından düzenlenen Yaşayan Ölüler Hafta Sonu etkinliği düzenleniyor. Mezarlık çekim yerleri turuna dahildir.

?

3. Nosferatu (1922)- Kont Orlok’un Kalesi

FW Murnau’nun sessiz filmi Nosferatu Transilvanya’da geçiyor ancak Almanya ve Slovakya’da çekildi. Almanya’nın Lübeck ve Wismar şehirleri, Thomas Hutter’ın (Gustav von Wangenheim) Kont Orlok’un (Max Schreck) kalesine giderken geçtiği kasabalar olarak kullanıldı. Slovakya’da bulunan Orava Kalesi kayalık bir çıkıntının üzerinde duruyor. 13. yüzyıldan kalma kale Kont’un evi olarak kullanılıyordu. Burası yıl boyunca ziyaret edilebilir. Slovakya’nın Tatra Dağları ve Vah Nehri de sinemaya dahil edildi.

?

4. Şeytan Çıkaran (1973) – “Merdivenler”

The Exorcist’in sonunda Rahip Damien Karras (Jason Miller) şeytan tarafından ele geçirilir ve pencereden dışarı atlar. Aşağıdaki dik taş merdivenlerden aşağı yuvarlanıyor ve sonra ölüyor. Çekimler Washington DC’nin Georgetown semtinde gerçekleşti, ancak bu özel sahneyi yakalamak için bazı sinematik hileler gerekiyordu. MacNeil’in evi başlangıçta merdivenlerden gerideydi, bu nedenle açının dublör Chuck Waters’ın atlayışına uygun olması için fabrikasyon bir cephe inşa edildi.

?

5. Parlayan (1980) – Overlook Oteli

Stanley Kubrick’in 1980 yapımı filmi ‘The Shining’de dış sahneler Mount Hood, Oregon’daki Timberline Lodge’da çekildi. İç sahneler İngiltere’deki Elstree Stüdyolarının ses stüdyolarında çekildi. Set, Kaliforniya’daki Yosemite Ulusal Parkı’ndaki Ahwahnee Oteli’ne benzeyecek şekilde tasarlandı. Overlook’un büyük ana salonu ve özellikle merdivenleri Ahwahnee’ye çok benziyor.

?

6. Vampirle Röportaj (1994) – Louis’in Çiftliği

Anne Rice’ın aynı adlı romanından uyarlanan Vampirle Röportaj, kısmen New Orleans dışında Louis’e (Brad Pitt) ait olan büyük bir plantasyonda geçiyor. The Shining’deki Overlook Hotel gibi, plantasyon da dış ve iç çekimler için farklı binalar kullanılarak oluşturuldu. Yunan esintili sütunlarıyla Oak Alley Plantation, Louis’in malikanesinin dış cephesinde kullanıldı. Arazisi mezarlık ve iskele sahneleri için kullanıldı.

?

7. Blob (1958) – Sömürge Tiyatrosu

İnsanlar The Blob’u düşündüklerinde genellikle başrol Blob’un sinemadan gizlice çıkıp Colonial Theatre’a girdiği sahneyi hatırlarlar. Bu tiyatro ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Phoenixville’de bulunmaktadır. Her yıl temmuz ayında düzenlenen Blobfest’in genel merkezi. Sinema gösterimleri, kostüm yarışmaları ve sokak panayırının yanı sıra ünlü sinema kaçış sahnesi de yeniden canlandırılıyor.

?

8. Sis (1980) – “Deniz Feneri”

John Carpenter’ın The Fog adlı eserindeki en ikonik yer Spivey Point’teki deniz feneridir. Bu küçük deniz feneri, Antonio Körfezi sakinlerini doğaüstü bir sisin yaklaştığı konusunda uyarıyor. Bu atmosferik yapının dış mekan çekimi için Kaliforniya’daki Point Reyes Deniz Feneri kullanıldı.

?

9. Teksas Testere Katliamı (1974) – “Benzin İstasyonu”

Tobe Hooper’ın Teksas Testere Katliamı’nda kaos başlamadan önce karakterler köhne bir benzin istasyonunda durur. Tabelaya göre burada mangal da satılıyor. Benzin istasyonu hala Bastrop, Teksas’ta bulunuyor. Burası The Gas Station adında gerçek bir barbekü restoranına dönüştürüldü.

?

10. 13. Cuma (1980) – Kristal Göl Kampı

Friday the 13th filminin oyuncuları ve ekibi, filmi çekmek için New Jersey’deki Camp No-Be-Bo-Sco’ya gitti. Bugün kamp hala Amerika İzcileri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Resmi ırklar 2011 yılında düzenlenmeye başlandı.

?

11. Cadılar Bayramı (1978) – “Michael Myers’ın Evi”

Michael Myers, Freddy Krueger ve Jason Voorhees gibi ikonik bir korku karakteri. İlk kez John Carpenter’ın 1978 yapımı Cadılar Bayramı filminde ortaya çıktı. Filmdeki mekanlardan biri de kız kardeşini ve erkek kardeşini öldürdüğü Myers’ın evi. Ev özel mülk olduğundan ziyaret etmek her zaman mümkün olmuyor.

?

12. Elm Sokağı Kabusu (1984) – “Elm Sokağı’ndaki Ev”

A Nightmare on Elm Street’teki evin Elm Street’te olmadığını öğrenmek biraz moral bozucu olabilir ama dış cephesinin çekimlerden bu yana korunduğunu öğrenmek korku hayranları için biraz moral olabilir. Ev ilk filmde Nancy Thompson ve ailesine aitti, ardından A Nightmare on Elm Street II: Freddy’s Revenge filminde ise Jesse Walsh’a aitti. En son Freddy’nin rüya evi olarak başka filmlerde de yer aldı.

?

13. The Rocky Horror Picture Show (1975) – “Dr. Frank N. Furter’ın malikanesi”

The Rocky Horror Picture Show’u izleyenler asla unutamayacaklar. Oyuncunun boş zamanlarını doldurmanın bir yolu olarak başlayan projesi, bir sahne prodüksiyonuna dönüştü ve ardından hepimizin bildiği ve sevdiği 1975 yapımı bilim kurgu filmine dönüştü. İngiltere’de Bram Studios ve Oakley Court Hotel’de çekildi.

?

14.Hannibal (2001) – Vecchio Sarayı

Hannibal seri katilinin hikayesini seven ve İtalya’yı ziyaret etmek için bir neden arayan biriyseniz, başka yere bakmayın. Filmde başmüfettiş Rinaldo Pazzi, bir kütüphane küratörünün ortadan kaybolmasını araştırıyor. Araması sırasında Doktor Fell olduğunu düşündüğü kişiyle konuşuyor ama aslında o Hannibal’dir. Pazzi, Lecter’in yakalanmasının ödülünü öğrenince büyülenir ve katili kendisi yakalamaya çalışır.

?

15. It: İkinci Bölüm (2019) – “Kütüphane”

Filmin çekimleri Port Hope kasabasında geçiyor. Birçok önemli sahne ve mekanın yanı sıra çeşitli dış mekan çekimleri için de kullanıldı. Kütüphane, genç Ben’in kasabayı tehdit eden bir dizi açıklanamayan gizemi keşfettiği yerdir. Kütüphanenin iç kısmı başka yerlerden alınan çekimlerin bir karışımı iken, dış kısmı Port Hope Belediye Binası’na aittir.

?

mesudiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu