Teknoloji

Metal Gear Solid Remake PS5 İçin Geliştiriliyor Olabilir

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, PlayStation 5için geliştirme aşamasında Metal Gear Katı Remake projesi var. Şu an için Konami veya Virtuos tarafından herhangi bir açıklama yapılmayan tartışmanın detayları haberimizde.

Geçmişte Silent Hill serisinin yanı sıra Metal Gear Solid serisi hakkında da pek çok söylenti duymuştuk. Ekim 2021’de çıkan söylentilerle birlikte Singapur merkezli Virtuous stüdyosunun Metal Gear Solid 3 Remake üzerinde çalıştığı tez edilmişti. Şu an için ne Konami’den ne de serinin haklarını elinde bulunduran Virtuous’tan aydınlatıcı bir bilgiye rastlamadık.

Metal Gear Solid Remake PlayStation 5’e mi Geliyor?

Şimdi ise İspanyol site AreaJugones tarafından orijinal Metal Gear Solid oyununun PlayStation 5 için yeniden yapıldığı iddia edildi. Yapılan açıklamaya göre bu yeniden üretim birkaç yıldır devam ediyor ve bundan faydalanılarak geliştirildiği söyleniyor. Mevcut nesil konsolun gücünden, tıpkı Demon’s Souls gibi.

Sitenin tartışmayı yaparken aldığı bilginin kaynağı, duyurunun yakın zamanda yapılacağını belirtti. Herhangi bir sağlamlık belirtilmese de The Game Awards şovunda yer alacağı düşünülüyor. Bu noktada bize düşen bu bilgiyi şimdilik söylenti olarak bir kenara bırakıp gelişmeleri beklemek olacaktır. Ancak Silent Hill serisi için bir takım elbise yapmış olan Konami, aynı yumuşaklığı elbette Metal Gear Solid için de yapacak. Zamanı bilelim.

Son olarak ağustos ayında resmi Konami mağazası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile Japon oyun devi, hem klasik hem de geleceğin oyunlarının Konami mağazası ve Steam üzerinden yayınlanacağını duyurdu. Yaklaşık yirmi üç oyun indirilebilir içerikleriyle anıldı. Şu an için bu yönde yeni bir gelişme olmadığını belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu