Haber

Muğla Büyükşehir, İlk Kez Gökova Yarı Maratonunu Düzenledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Ülkeler Arası Gökova Yarı Maratonu, 4 farklı etapta 516 katılımcıyla gerçekleştirildi.

10-11 Aralık 2022 tarihlerinde Akyaka’da düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Gökova Yarı Maratonu için 4 farklı etapta 516 katılımcı mücadele etti. Maratona start veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın 1. keşfedilmeyi bekleyen harika bir coğrafya ve ilk kez düzenlenen Gökova maratonuyla farklı şehirlerden sporcuların bu şehri sporla keşfedeceği.

Başkan Gürün; “Muğla keşfedilmeyi bekleyen nadide bir mücevher”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, doğal ve eşsiz güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen bir coğrafya. Şehrimiz sadece kıyılarıyla değil, bütünü ile bilinmesi ve yaşanması gereken bir cennettir. İlk kez düzenlediğimiz Gökova Maratonu ile farklı şehirlerden katılımcılar bu süper doğayı sporla keşfedecekler. Muğla için büyük hayallerimiz var. Bu organizasyonu büyüterek geleceğe taşımak istiyoruz. Sporu, kültürü, doğası, yeşili ve mavisiyle Muğla’mızı yaşatan bu maratonda emeği geçen tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Gökova Yarı Maratonu 5K, 10K, 21K ve Çiftler etabı olmak üzere 4 farklı etapta gerçekleştirildi. Çiftler etabını Gökhan-Gönül Irez, Anna Kolkova-Fedir Bezlepkin, Valeriia Bezlepkina – Yauhen Nazaranka kazandı. 5 kilometre erkekler etap Sergei Solovev, Osman Erkam Şafak, İsmail Uzuner, 5 kilometre bayanlar etap Santa Tkhakur, Fatma Taş, Esra Uzun (Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Sporcusu), 10 kilometre erkekler etap Brice Pedeau, Mehmet Aydıngör, Roman Lysenko Emine Ögür, Jemma Reynolds, Esra Uzun (Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Sporcusu), 21 kilometre erkekler etabında Andrey Farnosov, Ahmet Bayram, Ali Aydın, 21 kilometre bayanlar etabında Ferda Aydın, Benhür Öncel, Nilgün Aslı Aric kazandı.

Maratonda ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Gazi Sporcusu Yılmaz Karabulut 10 Km Yaş Kategorisi’nde 1. oldu. Ödül töreninde yaş kategorisi ve genel klasmanda ilk üçe giren katılımcılara kupa, tüm katılımcılara hatıra madalyası verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu