Haber

O AVM, karbon ayak izini azaltmak için bir saat sonra açılacak

O AVM, karbon ayak izini azaltmak için bir saat sonra açılacak

BOLU – Temel Gayrimenkul, Türkiye’de ve sektörde bir ilk olan pilot projesi ile 14 Burda AVM’de açılış saatlerini birer birer ileri alarak elektriğe dayalı karbon salınımını yaklaşık yüzde 6, işletme maliyetlerini ise yüzde 3 oranında azaltmayı hedefliyor. Ağustos-Ekim 2023 döneminde saat.

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul, Bolu 14 Burda AVM’de yepyeni bir sürdürülebilirlik projesini hayata geçiriyor. Temel Emlak; Türkiye’de ve sektörde bir ilk olan pilot projesi ile Ağustos ayı arasında 14 Burda AVM’de açılış saatlerini 1 saat ileri alarak elektrik kaynaklı karbon salınımını yaklaşık yüzde 6, işletme maliyetlerini ise yüzde 3 oranında azaltmayı hedefliyor. ve Ekim 2023. Diğer bir deyişle toplam 96 TonCo2/Esd emisyonuna eşdeğer bir azalma hedeflenmektedir. Proje kapsamında çalışmalarını titizlikle yürüten Temel Gayrimenkul, projenin uygulanması sırasında alışveriş merkezi bünyesinde yapacağı sürdürülebilirlik duyurularıyla da alışveriş merkezi ziyaretçilerinin farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Proje ile elde edilecek tasarruf nedir?

Ekonomik, sosyal ve çevresel olmak üzere üç temel eksende geliştirdiği ve yönettiği gayrimenkullerde sürdürülebilirlik bakış açısını geliştiren Temel Gayrimenkul, bu kapsamda kendisinin ve paydaşlarının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak veya en aza indirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Temel Gayrimenkul, “1 Saatte Dünya Değişiyor” projesi ile toplam 96 TonCo2/Esd emisyonunu azaltmayı hedefliyor. Başka bir deyişle; 24.673 konutun bir günlük elektrik tüketimi, 29 ton elektronik eşya emisyonu, 31 ton plastik kullanımı, 117 ton kağıt kullanımı, 906,415 km ortalama araç kullanımı, 5,65 yeni araç imalat emisyonu, 24.020.000 adet eşdeğer tasarruf sağlanması planlanmaktadır. e-postanın neden olduğu emisyonlar, 164 ton evsel atığın neden olduğu emisyonlar ve 4.414 ağacın 1 yılda atmosferden emdiği karbondioksit.

“Daha sürdürülebilir bir dünya sağlamak için kendi rolümüzün ve sorumluluklarımızın farkındayız.”

Projeyle ilgili açıklama yapan Temel Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya sunma konusunda kendi rol ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. BM Sürdürülebilir Kalkınma Kalkınma Planı ışığında tüm süreçlerimizde bu bilinci ön planda tutuyoruz. Hedefler ve ilgili ulusal/uluslararası standartlar Gelecek nesillerin yaşam hakkını ve ihtiyaçlarını dikkate almayı ve bunlara saygı duymayı benimsemiş bir şirket olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımızı birçok tablo ve disiplinde detaylı olarak ele alıyoruz. Sürdürülebilirlik Komitemizin liderliğinde birçok projeyi hayata geçiriyoruz.” “Bu proje Temel Çeviklik Ekibimizin ürettiği projelerden biridir. Çeviklik Grubumuz çalışma saatlerini gözden geçirerek güç verimliliği ve karbon emisyonlarının azaltılması konularında çalışmalar yapmıştır. Saatlik ziyaretçi, ciro analizleri gibi verileri inceleyerek. ve güç verimliliği, Türkiye’de ve sektörde kullanılmaya başlandı.İlk örnek olan “1 Saatte Dünya Değişiyor” projesini geliştirdik.Proje kapsamında toplam 96’ya eşdeğer bir azalma hedefliyoruz. TonCo2/Esd emisyonları.”

“1 saat geç açarak daha az karbon ayak izi bırakacağız ve güç kullanımından tasarruf edeceğiz”

14 Burda AVM Müdürü Erol Yıldız, proje hakkında şunları söyledi: “Yoğun ön hazırlıklar ve iş ortaklarımızla oluşturduğumuz plan sonrasında ‘1 Saatte Dünya Değişir’ projesini hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. AVM 1 saat geç Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında karbonu azaltacağız Hem ayak izi bırakacağız hem de elektrik kullanımında tasarruf sağlayacağız.Yapacağımız küçük değişikliklerle iklime ve çevreye saygının önemine dikkat çekeceğiz.14 AVM olarak sektöre yön veren bu projeye ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Projemizi destekleyen ve bizimle sahiplenen tüm iş ortaklarımıza teşekkür ederiz.14 Burda AVM’de başlatılan pilot proje sonuçlarına göre; diğer Burda AVM’lerde farklı uygulamaları hayata geçirmeyi planlıyoruz.Proje kapsamında 14. Burda AVM 11:00-22:00 saatleri arasında açık olacak, market ve zemin kat kafelerimiz ise rutin saatlerinde hizmet vermeye devam edecek. irade.”

Amaç, karbon ayak izini azaltmak ve net işletme gelirine katkıda bulunmaktır.

Çevikliği şirket varlıklarının ortasına değerli bir yere yerleştiren Temel Gayrimenkul; Organizasyonel çeviklik konusunda birçok çalışma yürütürken, yayılan çevikliğin kurum içinde benimsenmesi için çeviklik eğitimleri ve çevik koç eğitim programları uygulamaktadır. 2023 yılının başında kritik, karmaşık bahisler için öne çıkan, farklı departmanlardan ve farklı uzmanlık alanlarından çalışanlardan oluşan Fundamental Agility Group, alışveriş merkezlerinin karbon ayak izini azaltmak ve net işletmeye katkı sağlamak amacıyla çalışıyor. sürdürülebilirlik hedeflerinden biri olan “erişilebilir ve temiz enerjiye erişim”e atıfta bulunmaktadır. yapmak. Bu amaçla değerlerini belirleyerek 4 sprintlik bir çalışma listesi oluşturan grup, 6 aylık süreçte sürdürülebilirlik kavramı üzerine birçok eğitim aldı, alışveriş merkezlerinin karbon emisyonlarının uluslararası kriterlere göre hesaplanması ve ölçümlenmesi üzerine çalıştı. ilkeleri karbon ayak izi ölçümleri yaparak.

Dünya ve sektörel sürdürülebilirlik raporlarını ve karbon ayak izi azaltma örneklerini inceleyen ekip; Etki değeri analizleri ile alışveriş merkezlerinde karbon ayak izini azaltarak saf enerjiye erişimi kolaylaştıracak güneş enerjisi yatırımlarının yapılması, rüzgar enerjisi yatırımlarının yapılması, alışveriş merkezlerinde gri su hatları oluşturulması, I-REC sertifikası, LED dönüşümlerinin tamamlanması, çalışma saatlerinin değiştirilmesi, AVM tuvaletlerinin tüketim etkisini azaltan ve onlarla birlikte 18 farklı girişim belirledik. Çalışmalarını bu 18 girişim çerçevesinde şekillendiren Temel Gayrimenkul; Temel Çeviklik Grubu liderliğinde yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları, ESG değerleri ve örnek projelerle şubeye ilham vermeyi hedefliyor.

salipazari-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu