Haber

Şırnak’ta depremzedeler için usta eğitmenler ve kursiyerler çeşitli malzemeler dikiyor

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) görev yapan usta öğreticiler ve kursiyerler, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenenler için yatak, yorgan, battaniye ve uyku tulumu hazırlıyor.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenenler için Şırnak’ta başlatılan yardım seferberliği devam ediyor.

Uludere Kaymakamlığının koordinasyonunda HEM’de görev yapan usta öğreticiler ve kursiyerler depremzedeler için yatak, yorgan, battaniye ve uyku tulumu dikilerek deprem bölgesine gönderiliyor.

Uludere HEM Müdürü İdris Benek, depremin ilk gününden itibaren merkez olarak gıda tedariğini de içeren kışlık giyim desteği sağladıklarını söyledi.

Depremzedeler için de sıfırın altında 30 dereceye kadar sıcak tutabilen uyku tulumları diktiklerini belirten Benek, “Şimdiye kadar 250 uyku tulumu yaptık. Ayrıca yüzlerce pijama takımı, yastık, yorgan, bere hazırladık. , atkı. Yardım ve desteğimiz artarak devam edecek. dedi.

Usta eğitmenlerden Sadık Tonga da ihtiyaç sahibi depremzedeler için uyku tulumu diktiğini anlatarak, üşümesinler diye gerekirse gece gündüz çalışacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu