Ekonomi

Şişecam’dan afet bölgesine 225 milyon TL destek

İSTANBUL (İGFA) –Teknik ve insani yardımların da bulunduğu 45 TIR’ı kamu kurumlarının iş birliği ile bölgeye ulaştıran Şişecam’ın İstekli Acil Durum Ekibi-SAVE, lojistik ve dağıtım takviyeleriyle afetzedeler için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

İş Bankası ve iştirakleri tarafından sağlanan nakdi yardımın yanı sıra 25 milyon TL’yi aşan yardım kapsamında bölgeye 200 milyon TL’lik bağışla mali destek sağlamak için harekete geçen Şişecam, gerekli tedbirleri almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede uzun vadeli kalıcı çözümler üretmek için harekete geçmek.

Şişecam, depremin ilk gününden bu yana hayata geçirdiği temeller kapsamında bölgeye can konteyneri, jeneratör, çadır, soba, kışlık giysi ve ayakkabı, teknik ve insani yardımın da bulunduğu 45 tır ile 26 tır su ulaştırdı. 4 tır süt, 3 tır ekmek ve 1 tır ihtiyaç sahiplerine. TIR, cam şişeyi dağıtım için ilgili birimlere teslim etti. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere bölgeye 7 adet iş makinesi sevk eden Şişecam, İstekli Acil Durum Timi-SAVE ile arama kurtarma çalışmalarında çok sayıda hayatın kurtarılmasına yardımcı oldu. SAVE grupları, lojistik ihtiyaçlar için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Şişecam, çalışanlarının gıda, hijyen ve giyim yardımlarını her gün bölgeye göndermeye devam ederken, en değerli ihtiyaçlardan biri olan tuvalet konusunda da harekete geçerek 168 portatif tuvaleti bölgeye ulaştırdı.

Deprem bölgesindeki çalışanları ve yakınları için günlük barınma, gıda, hijyen ve giyim desteğini sürdüren Şişecam, Mersin tesisinde misafirhane ve Adana işletmesinde 200 kişilik konaklama alanı hazırladı.

Şişecam’ın bölgeye yaptığı birebir desteklerle toplam yardım tutarı 225 milyon TL’ye ulaştı. uzun vadeli projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu