Haber

TFF Futsal Ligi’nde 2022-2023 sezonu müsabakaları başladı

TFF Futsal Ligi’nde 2022-2023 sezonu müsabakaları başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır, Adana, Sakarya ve Van’da oynanan 1. ve 2. hafta maçlarının ardından Şişli SK ve Bingöl Altyapı SK takımları 6’şar puanla liderliği paylaştı.

8 takımın gayret gösterdiği ve 4 devre lig usulüne göre oynanan TFF Futsal Ligi müsabakalarında ilk iki haftada 97 gol atıldı. 28 hafta sürecek normal dönemin ardından ligi ilk 5’te tamamlayacak takımlar, final türünde efor sarf etmeye hak kazanacak.

Normal dönemi başkan olarak tamamlayan takımın direkt olarak finale yükseleceği ligde, 2. ve 5. gruplar ile 3. ve 4. takımlar play-off birinci tipte karşı karşıya gelecek. Play-off’ları kazanan takım ile doğrudan finale yükselen grup arasındaki rekabet sonucunda ligin şampiyonu kesin olarak belli olacaktır. Play-off ve final maçları çift maçlı eleme usulüne göre oynanacaktır.

Ligi şampiyon olarak tamamlayan grup, Türkiye’yi UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

TFF Futsal Ligi’nde şu gruplar mücadele ediyor:

Sisli SporKulübü, Bingöl Gençlik Spor Kulübü, Alipaşa Spor Kulübü, Anadolubeyi Spor Kulübü, Seyhan Belediyesi Spor Kulübü, Seyrantepe Egzersiz Yurdu, Vanspor Futbol Kulübü, Sakarya Kurudere Spor Kulübü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu