Ekonomi

ABD’nin bankalar için birden fazla destek seçeneğini değerlendirdiği bildiriliyor

Investing.com – Bloomberg News’in hafta sonu ABD’li yetkililerin bankalara daha fazla destek sağlamak için acil kredi programını genişletmeyi düşündüklerini bildirmesinin ardından ABD’li bölgesel borç verenlerin hisseleri Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde yükseldi.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan raporda, yetkililerin planla ilgili müzakerelerin erken aşamalarında olduğu ve Fed’in acil kredi imkanını genişletme fikrinin fiyatlanan birçok seçenekten sadece biri olduğu belirtildi.

Değişiklikler tüm uygun kullanıcılar için geçerli olsa da Bloomberg, düzenlemeleri güç durumdaki First Republic Bank’a (NYSE: FRC ), bilançosunu desteklemek için daha fazla zamana izin verecek şekilde tasarlanabileceğini ekledi. Yatırımcılar iki bankanın büyüklüğü ve sigortasız mevduat tabanları arasındaki benzerliklere odaklandıkça, Silikon Vadisi Bankası’nın başarısızlığından bu yana First Republic ile ilgili endişeler arttı.

First Republic ile ABD Hazine ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu yetkilileri Reuters’e yorum yapmaktan kaçındı. Fed ise Reuters’in yorum talebine hızlı bir şekilde yanıt vermedi.

First Republic’in hisseleri bugün dörtte bir arttı. PacWest Bancorp(NASDAQ: PACW) ve Western Alliance Bancorporation (NYSE: WAL) da pahalıydı.

Yazar: Scott Kanowsky

kocaali-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu