Ekonomi

Diyarbakır’da Kayyumun Elindeki Araçlar Yıllardır Çürümeye Mahkûm Oldu

Diyarbakır’da toplam 80 milyon kayyum değerindeki milyonlarca araç, yıllardır çürümeye mahkum. Otopark sahipleri, Adalet Bakanlığı’nın, kayyumlarda yasal olarak tutulması gerekmeyen el konulan mülklerin tasfiyesine ilişkin düzenlemenin 1 Kasım’dan itibaren uygulamaya geçeceğini açıkladığını ancak herhangi bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

300’ü aşkın araç ve 1.500 motosiklet, yıllardır Diyarbakır’daki kayyum otoparkında sahiplerini bekliyor. Değeri 80 milyonun üzerinde olduğu iddia edilen araçlar çürümeye terk edildi. Otopark sahipleri, el konulan araçların ekonomiye kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Yenişehir ilçesindeki kayyum otoparkını işleten Sinan Akak, milyonlarca lira değerindeki araçların otoparklarda çürümesini istemediklerini söyledi.

Otoparkta 300’den fazla aracın bulunduğunu belirten Akak, “Orada 1.500 motosiklet yatıyor. Bu kadar aracın burada çürümesine vicdanımız izin veremez. Çünkü milyonluk araçlar burada çürüyor. Bu bizim için de bir kayıp. bu arabaların burada durması. Sonuç olarak yıllardır yerimi işgal ediyorum.” “Bizi oyalayan araçlar var. Adalet Bakanlığımızdan bu konuda bir adım atmasını rica ediyoruz” dedi.

“Elektrik ve su faturalarını ödemedikleri için araçlarına el konulanlar var.”

Otoparkımızda yatan sadece 300 aracın değerinin 80 milyon lira olduğunu belirten Akak, “Otoparkımızda yatan araçların bir kısmı iflas etti, bir kısmına el konuldu. Çok nadir de olsa orada kalanlar var. Elektrik ve su faturalarını ödemedikleri için araçlarına el konulanların, dolayısıyla bu araçların bir an önce sıcak paraya satılması gerektiğini düşünüyorum.” “Dönüştürülmesi gerekiyor. 300 araçlık, 2 milyonluk, toplam değeri 80 milyonluk otoparkımızda 7 milyonluk araçlarımız yatıyor. O da Diyarbakır’da tek bir kayyım otoparkında. Bunu 81 ile çarparsak. Şaşırtıcı bir rakam ortaya çıkıyor” dedi.

Akak, 10-15 yıldır otoparkta yatan araçların bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Araçların 1 Kasım’da kıymet takdiri yapılıp icra dairesine verilmesinden sonra 15-20 gün içerisinde satılması gerekiyordu. Ancak maalesef 1 Kasım’dan bu yana otoparkımda satış yapılmadı. Bu yasa 1 Kasım’da yürürlüğe girdi. Ama biz hala bekliyoruz. Devlet “Büyüklerimizden bu konuyu bir an önce çözmelerini talep ediyoruz. Bir araç 5 yıl otoparkta kalırsa ne olur? 1 yıldır otoparkta duruyorsa nasıl? Otoparkımızda 10-15 yıldır bekleyen araçlar var. Bu araçlar çürüyüp çöpe gidiyor.” – DİYARBAKIR

serinhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu