Haber

İddia: ‘Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, AK Parti’den milletvekili adayı olacak’

Köşe yazarı Tolga Şardan, Emniyet Müdürü Mehmet Aktaş hakkında çok konuşulacak bir tez yazdı. Şardan’ın iddiasına göre; 4 yıldır örgütün başında genel müdürlük yapan Aktaş, AK Parti’den milletvekili adayı olacak.

Gündeme bomba gibi düşen tartışmanın sahibi T24 yazarı Tolga Şardan. Yazarın iddiasına göre; 4 yıldır emniyet genel müdürü olarak görev yapan Mustafa Aktaş, 2023 seçimlerinde memleketi Elazığ’dan aday adayı olacak. Tolga Şardan, köşesine getirdiği iddiayı şöyle anlattı:

“Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kulislerine yansıyan bir bilgiyi de paylaşayım. Yaşanan olaylara karışan emniyet teşkilatının “bir numaralı” koltuğunda oturan Genel Müdür Mehmet Aktaş Son zamanlarda çok tartışılan ve siyasi hareket ettiği için eleştirilen, milletvekili adayı adaylığına hazırlanıyor.”

Kuruluşun başında yaklaşık dört yıldır genel müdürlük yapan ve 2021’den bu yana PTT Yönetim Kurulu üyesi olarak “devletten ikinci maaş alan bürokratlar” arasında yer alan Aktaş’ın görevine devam edeceğini belirtiyor. AKP’ye aday olun.”

“Memleketi Elazığ’dan aday olduğu söylenen Aktaş’ın, talebini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilettiği ve “benden haber bekleyin” yanıtı aldığı belirtildi.

Mehmet Aktaş kimdir?

1968 yılında Elazığ’da doğan Mehmet Aktaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1990 yılında mezun olmuştur. 1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Memuru olarak iş hayatına başlamıştır. İngiltere’de 8 ay dil ve İngilizce Yönetim Sistemi eğitimi aldı.

Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 tarihli kararname ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olarak görev yaptı.

1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valisi olarak atanmıştır.

30/06/2017 tarihi itibari ile Şırnak Valisi olarak göreve başlamıştır.

18 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararı ile Emniyet Genel Müdürü olarak atanarak 20/07/2019 tarihinde göreve başlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu