Haber

Kendi dağlarında kızı Türk bayrağını dalgalandırır halkalarda.

27 yıl önce Kuzey Irak gazisi olan Serdar Yüceer’in boksör kızı Rabia Yüceer, başarılarıyla dikkat çekiyor. Rabia Yüceer’in hedefi olimpiyatlarda Türk bayrağını en yüksek seviyede dalgalandırmak.

Eskişehir’de yaşayan ve 1996 yılında Kuzey Irak operasyonunda gazi olan Serdar Yüceer’in kızı Rabia Yüceer, son üç yıldır boks branşında aldığı derecelerle Eskişehir’i ve ailesini başarıyla temsil ediyor. Milli sporcu Rabia Yüceer’in hedefi dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Bu amaçla antrenörü Celal Olucak ile yakın işbirliği içinde çalışan 19 yaşındaki başarılı sporcunun en büyük destekçisi aynı zamanda güreş antrenörü olan babası. Rabia’nın başarılarına ve yarışmalarda Türk bayrağını dalgalandırmasına daha duyarlı bir bakış açısıyla yaklaşan gazi baba Yüceer, kızıyla gurur duyuyor.

“Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum”

Geçtiğimiz dönemde elde ettiği Türkiye üçüncülüğü hakkında konuşan Rabia Yüceer, hedeflerinden bahsetti. Teknik direktörü ve babasına destekleri için teşekkür eden Yüceer, “Çok güzel bir maç geçirdim. Biraz zor bir süreçti ama sonucunda 3. oldum ve bronz madalya kazandım. Celal hocama çok teşekkür ederim, benim üzerimde emeği çok büyük.Önümde bir Avrupa şampiyonluğu var,”Orada şampiyon olmak istiyorum. Bundan sonraki hedefim önce dünya şampiyonu sonra olimpiyat şampiyonu olmak” dedi.

“Türkiye son 3 yılda 3’üncülüğü elde etti”

Milli sporcunun 4. Derece Boks Antrenörü Celal Olucak, genç sporcunun potansiyelinden bahsetti;

“Rabia genç sporcularımızdan, olimpiyat branşına aday sporcularımızdan biri. Son 3 yıldır Türkiye 3.’lüğünü elde etmiş durumda. İnşallah hedefimiz önce Türkiye’de sonra şampiyonluk. Avrupa’da ve ardından olimpiyatlarda birincilik. Rabia, boksu özümsemiş genç bir dinamik, çok iyi antrenman yapıyor. “19 yaşında elitler kategorisinde mücadele edecek. U22’nin Avrupa’da bir boks şampiyonası var, amacım orada bir derece elde etmek.”

“Amacımız bayrağımızı gönüllere yükseltmektir”

Kızının da kendisi gibi Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele ettiğini dile getiren baba Serdar Yüceer, “Kızımın boksa ilgi duymaya başladığı günden beri kendisine hep destek olduk. Boksta dereceler elde ettiğini görünce nasıl olduğunu anladım. Bu destek yerinde oldu.İlimizi son 3 yıldır başarıyla temsil etti ve bronz madalya sahibi oldu.Madalya ile döndü.Birkaç kez milli takım kamplarında da yer aldı.Dünya şampiyonası elemelerinde ikinci oldu.I inşallah hedeflerine ulaşır.Rabia’nın hedefi Türkiye’den sonra Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatlarda dereceler elde etmek.Hedefimiz bayrağımızı dalgalandırmak.Anadolu gazisi olduğum için bu duruma biraz daha bakıyorum. hassasiyetle” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu