Ekonomi

Denizli 15 bin afetzedeyi kucakladı

Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından Denizli’de misafir edilen 3.865 aileden 15.460 kişinin giyim ihtiyacı karşılandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından tüm imkanlarını seferber etmeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden Denizli’ye gelen vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar şehre misafir olarak gelen 3 bin 865 aileden 15 bin 460 kişinin giyim ihtiyacını Denizli Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) kayıt yaptırdıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ne gelen afetzedeler, afet için oluşturulan iki farklı mağazadan toplam 124 bin 317 adet hiç kullanılmamış yeni kıyafetlerini aldı. onlara. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, depremden etkilenen çocukların güçlü günleri atlatabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurduğu çocuk oyun parkı, psikologlar eşliğinde hizmet vermeye devam ediyor. Burada çizgi film izleyen ve boyama yapan çocuklar, birlikte pek çok oyunu oynamaktan büyük keyif alıyor.

“Kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya devam ediyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 6 Şubat’ta yaşanan afetlerin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber ettiğini, hem Denizli’ye hem de Denizli’ye gelen afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. deprem bölgesi. Afet bölgesindeki yoğun çalışmalarının yanı sıra Denizli’de ağırladıkları vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Önder Osman Zolan, “İlimizde kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya devam ediyoruz. İnşallah yaralarımızı birlikte saracağız. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz.” “Sonsuz olmasın” ifadelerini kullandı. – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu