Ekonomi

MMU, Hürjet, ATAK 2… TAI açıkladı: Dünyanın en sorunsuzu olacak!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında şirketin yürüttüğü savunma projelerine ilişkin son durumu paylaştı.

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan ve geçtiğimiz ay devreye giren Milli Muharip Uçak’ın 2028’de kullanılmaya başlanacağına dikkati çeken Kotil, Türkiye’nin 5’inci nesil savaş uçağı üreten 4 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Kotil şöyle devam etti:

“5. nesile kaplama yapmalısınız ki radar geri gitmesin. Yani 5. nesil savaş uçağını 200 kilometre öteden göremezsiniz, yerdeki radarlar göremez, karşı taraftaki uçak göremez.” Göremiyor ama görüyor. Ülkenin bekası için yüzde 100 yerli olması gerekiyor. Bir uçağı başkasından bekleyerek yapamazsınız. Tek başına bir ordu.”

MMU, HÜRJET, ATAK 2… TUSAŞ AÇIKLANDI: DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAK

Kotil, yeni nesil taarruz helikopteri ATAK 2’nin de uçuşa hazır olduğunu bildirdi. “Umarım dünyanın en sorunsuz helikopteri olur. Şu anda önümüzdeki günlerde motorunu çalıştıracak. İnşallah bu ay uçacak.”söz konusu.

HÜRJET HIZLI GİDİYOR

Yerli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet için çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Kotil, projeye birçok ülkenin ilgi gösterdiğini bildirdi.

Asıl çalışmaların 2017’de başladığını hatırlatan Kotil, şunları kaydetti: “Şu anda uçmak üzere. 2025’te Hava Kuvvetlerimize teslim ediyoruz ve ihracat için dünyanın her yerindeki kampanya ve ihalelerde varız.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu