Teknoloji

OpenAI, şimdiye kadarki en güçlü büyük dil modeli olan GPT-4 Turbo’yu duyurdu

Dün düzenlenen ilk geliştirici konferansında OpenAI, amiral gemisi ürünü ChatGPT’yi destekleyen geniş dil modelinin yepyeni bir versiyonunu tanıttı. GPT-4 Turbo’nun ön izlemesi yapıldı . En son model, önceki versiyonlara göre çok daha uzun girdileri kabul edebiliyor; Mevcut sınır olan 50 sayfaya kıyasla 300 sayfaya kadar metin. Bu, teoride, istemlerin çok daha uzun ve daha karmaşık olabileceği ve yanıtların daha anlamlı olabileceği anlamına gelir.

OpenAI ayrıca GPT-4 Turbo’nun eğitildiği verileri de güncelledi. Şirket, en yeni modelin artık Nisan 2023’e kadar dünya hakkında bilgi sahibi oluniddia ediyor.

GPT-4 Turbo ayrıca görselleri doğrudan sohbet kutusundaki istemler olarak kabul edecek ve burada altyazılar oluşturabilecek veya sahnenin tasvir ettiği şeye ilişkin bir açıklama sunabilecek. Aynı zamanda metinden sese olan talepleri de karşılayacak. Kullanıcılar artık belgeleri doğrudan yükleyip hizmetten bunları analiz etmesini isteyebilecek.

Geliştiriciler için en son modeli kullanmak etkili bir şekilde üç kat daha ucuz olacak. OpenAI, büyük dil modellerinin komutları anlamak ve yanıtlarla yanıt vermek için kullandığı bir birim olan giriş ve çıkış belirteçlerinin maliyetlerini azalttığını söyledi.

OpenAI, en son büyük dil modelini duyurmasının yanı sıra ChatGPT’nin şu anda aktif olduğunu da duyurdu. Dünya çapında haftalık 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip Fortune 500 şirketlerinin yüzde 92’sinden fazlası tarafından kullanıldığını açıkladı. Şirket ayrıca, işletmeler de dahil olmak üzere müşterilerini, yalnızca eserlerinin kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlaline ilişkin yasal iddialara karşı değil, aynı zamanda Bunun sonucunda oluşacak masrafları da ödeyeceğini söyledi.

OpenAI Geliştirici Günü ayrıca tek bir göreve odaklanan ve kodlamayı bilmeden oluşturulabilen küçük araçlar olan tek uygulamalı mini ChatGPT’leri de tanıttı. Topluluk tarafından oluşturulan GPT’ler anında paylaşılabilecek ve OpenAI, doğrulanmış yaratıcıların eserlerini herkese açık hale getirebileceği bir mağaza açacak.

Şirket, GPT-4 Turbo’nun ne zaman ön izlemeden çıkıp daha genel kullanıma sunulacağını açıklamadı. GPT-4’e erişim şu anda aylık 20 ABD dolarıdır.

gemerek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu