Teknoloji

Microsoft’tan Kritik Yapay Zeka Hamlesi

Microsoft, yapay zeka alanında yepyeni bir dönem başlatıyor. Şirket, 5 ülkede, 2.5 milyon kişiye yapay zeka eğitimi verecek.

Yapay zeka alanında önemli bir ivme kazanan Microsoft, bu alandaki etkinliğini arttırmaya devam ediyor. Bugüne kadar önemli yatırımlar yaparak Copilot gibi önemli yapay zeka ürünlerini ön plana çıkaran şirket, şimdi ise yeni yatırımını eğitim alanına yapacak. Yapay zeka alanında dünya genelinde OpenAI ön plana çıkarken yeni yatırımlarıyla Microsoft da önemli bir aşama kaydetti.

Microsoft’tan Güneydoğu’da Yapay Zeka Yatırımı

Şirket açıkladığı yeni planlara göre yapay zeka için Güneydoğu Asya pazarına odaklanacak. Burada belirlenen 5 bölgede faaliyetlerini yürütecek Microsoft, 2.5 milyon kişiyi yapay zeka alanında eğitecek.  Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği’ndeki (ASEAN) Endonezya, Malezya, Tayland, Vietnam ve Filipinler’in kapsam dahiline alındığı Microsoft’ta saha çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Microsoft’tan Kritik Yapay Zeka Hamlesi

Microsoft tarafından “ASEAN Dijital Planı” olarak adlandırılan yeni projede, yapay zeka alanında çalışma yapacak, potansiyele sahip kişiler de belirlenecek. 2.5 milyon kişinin yapay zeka alanında alacağı eğitim tamamen Microsoft’a fayda sağlamayacak. Ancak bu alanda yeni gelişmelerin önünün açılması ve nitelikli iş gücünün oluşturulması adına Microsoft tüm dünya için önemli bir destek programına imza atmış olacak.

Yapılacak eğitimlerde siber güvenlik gibi önemli alanlara da değinilecek. Böylece yapay zekanın yanı sıra son dönemlerin en büyük eksiklerinden birisi olarak görülen siber güvenlik alanında da nitelikli kişiler yetiştirilecek. Şirketin odaklandığı bölgede bu konuda eksiklerin olması da stratejik bir hamle yapıldığını gösteriyor. Öyle ki Güneydoğu Asya pazarında siber güvenlik ve yapay zeka konusunda büyük boşlukların olduğu pek çok rapor ile ortaya çıkarılmıştı.

Microsoft gibi pek çok şirket eğitim programları ile bu bölgelerde faaliyet gösteriyordu. Ancak küçük ölçekte yapılan bu çalışmalar Microsoft’unki kadar kapsamlı değildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu