Haber

Uluslararası Bergama Kermes Festivali’ne görkemli açılış

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’ne görkemli açılış

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından UNESCO Dünya Mirası Bergama’ya emanet edilen, son yılların en iddialı ve zengin program içeriğiyle hazırlanan, Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan Türkiye’nin ilk yerel festivali, Bu yıl 87.si Uluslararası Bergama Festivali. Çarşı muhteşem bir açılış töreniyle başladı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan festivalin açılışı; Sanayi Meslek Lisesi- İstiklal Meydanı- Şadırvan Camii Cumhuriyet Meydanı önünden korteje doğru kortej ile devam etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karacanta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Tank Albay Adnan Aydın, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile konuk ülke temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin açılış konuşmasını yaptı. Başkan Koştu yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk, dünyanın ikinci yerel kültür sanat festivaline katılan vatandaşlara, protokol üyelerine, yerli ve yabancı konuklara teşekkür etti.

BAŞKAN KOŞUYOR; “CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞTA OLMAK ÜZERE BİZİ DESTEKLEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

UNESCO Dünya Mirası Antik Kenti Bergama’yı Kültür, Sanat, Spor, Ticaret, Sanayi, Bilim, Eğitim, Sağlık, Tarım ve Hayvancılık alanlarında her alanda ileriye taşıyacak projelerin üretilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Önder Koştu ve şunları söyledi: “Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Genel Başkan Yardımcım Hamza Dağ’a, Sayın Bakanlarımıza, Sayın İzmir Valimize, AK Parti Gençlik Kolları Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz Eyüp Kadir’e. İnan, Değerli Milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımıza ve geçmiş dönem Milletvekili Kerem Ali’ye Sürekli AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’ya, Kaymakamımıza, Kurumlarımızın değerli Yönetici ve çalışanlarına, Muhtarlarımıza teşekkür ederim. , Meclis üyelerimiz, Belediyemizin Yönetici, Mühendis ve çalışanları, tüm birimlerimiz ve en değerlileri, yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetlerde bize güvenen, desteklerini esirgemeyen Bergamalı hemşehrilerim. 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivalimizi onurlandıran herkese ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür eder, daha güzel bir gelecekte buluşmak ümidiyle bizlere emanet edilen güzel Bergama’mıza sevgi ve saygılarımı sunarım. .”

BAŞKAN KOŞUYOR; “87. BERGAMA KERMES FESTİVALİMİZİ RUHUNA UYGUN İÇERİĞİYLE HAZIRLADIK”

Belediye Başkanı Hakan Koştu yaptığı konuşmada, Bergama Kermes Festivali’nin ruhuna ve özüne uygun olarak hazırlandığına dikkat çekerek, tüm vatandaşları 25 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek konser, panel, halk oyunları ve tiyatro gösterilerine davet etti.

Doğup büyüdüğü şehrin belediye başkanı olarak hizmet vermekten gurur duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Çarşılarımızın Bergama ve ülkemiz için çok özel bir yeri ve önemi var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle. 1934 yılında ilçemizi ziyaret eden , hazırlıkları başlayan Bergama Çarşısı 1937 yılında kutlanmaya başlanmış ve kesintisiz olarak günümüze kadar gelmiştir.Bergama halkı olarak bizler bu en güzel geleneği nikahımızı ,bayramımızı kutluyoruz. 87 yıldır her yıl güzel Bergama’mızdan tüm dünyaya sevgi, dostluk ve barış mesajları veriyoruz. .”

Başkan Koştu yaptığı konuşmada Bergama çarşısının başarısında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “İnanıyorum ki tüm Bergama halkının ve Bergama sevdalılarının emeği ile Bergama Çarşısı coşkuyla kutlanmaya devam edecek. medeniyetlerin beşiği topraklar, kültür ve sanatın gücüyle insanlığa hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

BAŞKAN KOŞUYOR; “VİZYONUMUZ PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİREREK, BERGAMAMIZ İÇİN HİZMETE DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Hakan Koştu yaptığı konuşmada Bergama’nın geleceği için 4 yıl önce birlikte yola çıktıklarını belirterek, “Amacımız Bergama’yı büyütmek ve yüceltmekti. Çok şükür 4 yıl sonra bölgenin hakkını vermenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Halkımızın bize olan güveni.İlimize hizmet yolunda.Bergama’da dokunmadığımız yer kalmadı.Çok kısa sürede onlarca projeye başladık,birçok işi bitirdik ve devam ediyoruz. yenilerini yapalım.Zeytinpark’ı vatandaşımızın hizmetine açtık.Bahçemizi yapıyoruz.İnşallah şehrimizin tam göbeğinde yer alan ve inşaatı hızla devam eden Millet Bahçesini de halkımızla birlikte tamamlamış olacağız. Kanayan yaralarımızdan biri olan Çamlıpark’ı yılsonu itibarı ile ilk etap TOKİ konutlarımızı yapıp hak sahiplerine teslim ettik.1000 adet daha TOKİ Konutu’nun çalışmalarına başladık.Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununu çözerek, 500 kişilik çok kapsamlı bir Öğrenci Yurdunu Bergama’ya kazandırdık. Altyapı çalışmaları kapsamında temiz çevre sloganıyla ilçemizdeki evlerin büyük bölümünü doğalgazla buluşturduk. 42 kilometrelik Aliağa-Bergama doğal gaz ana iletim hattı ile otobüs transferini tamamlayarak gaz arzında süreklilik sağladık. Göreve geldiğimizde yüzde 25 doluluk oranı olan Bergama Organize Sanayi Bölgesi dört yılın sonunda tamamen doldu ve pandemi sürecine rağmen fabrika inşaatları birer birer yükselmeye başladı. Serbest Bölge ile ilgili çalışmaları adım adım takip ettik. Yaklaşık 20 bin gence istihdam ve istihdam kapısı olacak bu proje, şehrimizin sosyal ve ekonomik yapısını da çok olumlu yönde değiştirecek. İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Ege Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü’nün açılması bölgemizin değerini daha da artırdı. Bölgemizin lojistik üs olma yolunda hızla ilerlemesine vesile olmuştur. Antik kentimizin tarihi eserlerini restore ediyor, vizyon projemiz olan Antik Selinos Kanalı Onarım ve İyileştirme Projesi’ni tamamlamak için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Selinos Antik Kanalı üzerindeki 4 tarihi köprü de restore edilmek üzere ihale edilmiş olup, kentimizin tarihi bölgesinde yer alan 300’e yakın yapının cephe güzelleştirme ve sokak iyileştirme projeleri tamamlanmış olup inşaat aşamasına geçilecektir. Antik Selinos Kanalı kıyısında yer alan tarihi tabakhaneler ve çırçır fabrikalarının onarımları yakın zamanda tamamlandı. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü Binasının onarımı tamamlanmış olup, tarihi camilerimiz ve çeşmelerimiz birer birer restore edilerek hizmete açılmıştır.

Hem gelir getirici özelliği hem de çevreye duyarlılığı ile belediye için Güneş Enerjisi Santrali kurulduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Belediyemizin uzun süredir elektriğinin büyük bir bölümünü kendi ürettiğini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu projenin kapasitesini artırarak yenilenebilir enerji projelerimize devam edeceğiz.Son olarak da şehrimize ulaşımı ve şehir trafiğini rahatlatacak Bergama Çevre Yolu İnşaatı tamamlandı.Sıra Adnan’ımıza geldi. Menderes Bulvarı En kısa zamanda şehir içi yol olarak düzenleyerek yürüyüş ve bisiklet yolları ile halkımızın hizmetine sunacağız.Ayrıca şehrimizin tarihi dokusu ile şehir içi trafiğin ve Kozak Çevresinin güvenliğini sağlamış olacağız. Tarihi mahzenlerimizi koruyacak yol yatırım programına alınmış olup acilen yapımını takip etmekteyiz.İlimizde alt yapı tamamlandıktan sonra her yönden yollarımızın yapımına başladık.Sıcak asfalt, anahtar parke ve kaldırımlar, yollarımızı köstebek çukuru olmaktan çıkarıp cadde ve sokaklarımıza modern bir çehre kazandırdık. Yol çalışmaları ile de tüm mahallelerimizde yeşil alanları artırmaya ve yeni nesil parklarımızı birer birer hizmete açmaya başladık. Gençlerimiz ve çocuklarımız için yaptırdığımız halı sahalarımızdan 10 adedini hizmete açtık. Öncelikle kırsalda dezavantajlı mahallelerimizde başlattığımız 5 halı sahayı daha ekledik. Bergama gençlerinin çok değerli bir ihtiyacı olan salonlu bir Gençlik Merkezi’nin temellerini attık. Büyük Bergamaspor’umuza ve şehrimize yeniden yeni bir stad kazandırma çalışmalarımızın sonuna geldik. Geçenlerde 750 kişilik kapalı spor salonunu Sayın Bakanımızdan teslim aldık. Bunlarla birlikte; Ağız ve Diş Sağlığı ve Yeni Sağlık Kompleksimizin inşaatı hızla artarak Bergama ve çevre ilçelere hizmet vermek için gün sayıyor. İlimizin tarım ve hayvancılığına katkı sağlayacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi’nin fizibilite ve ÇED süreçleri tamamlanarak yatırım aşamasına geçilecektir. Tüm bu kentsel çalışmaları yaparken toplumsal anlamda ihtiyaç sahiplerinin, engelli bireylerimizin ve öğrencilerimizin her zaman yanında olduk. Bergama’nın yaşam koşullarını değiştirmek, gelecek nesillere müreffeh ve saygın bir şehir bırakmak hedefiyle çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.”

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali açılış konuşmalarının ardından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Yeniçeri Gösterisi, Masa Daiko İstanbul Japon Ritim Set Konseri, yerli ve yabancı halk oyunları gruplarının gösterileri ile açılış töreni son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberbattalgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu