Haber

İBB, Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projesinde konutları hak sahiplerine teslim etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projesinde tamamladığı evlerin anahtarları düzenlenen törenle 113 hak sahibine teslim edildi.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem ve kentsel dönüşüm konularının İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli sorunları olduğunu belirtti.

Depremi ve kentsel dönüşümü bir beka sorunu olarak tanımlayan İmamoğlu, “Kentsel dönüşümün her sürecini vatandaşlarımızla şeffaf bir şekilde konuşarak gerçekleştirdik. Vatandaşımızın mülk sahibi olduğunu biliyorduk. Eğer mülk sahibi değilse veya henüz mülk sahibi olmadıysa” dedi. Onların mülklerine sahip olmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” “Hiç çekinmeden yaptık. Halkımızı mutlu etmenin ilk görevimiz olduğunu unutmadık. Ve o insanların güvenli evlerine dönmelerinin ne kadar değerli, ibadet niteliğinde bir hizmet olduğunu da asla unutmadık.” sözlerini kullandı.

Yeşilpınar’da kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlara da değinen İmamoğlu, vatandaşlarla yüzde yüz anlaşmaya vararak yol izlediklerini, görev süreleri boyunca sosyal konut ürettiklerini ve evlerini vatandaşlara sabit taksitlerle teslim ettiklerini belirtti. İmamoğlu, “Kentsel dönüşüme 5 yılda hız verdik. Bugün itibarıyla 10 bin 39 bağımsız üniteyi teslim ettik. 8 bin 795 bağımsız ünitenin de hızla teslim edileceği günlerden geçiyoruz.” söz konusu.

İmamoğlu, konuşmasının ardından CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’ı yanına davet ederek, yerel seçimler için ilçe sakinlerinden destek istedi.

İmamoğlu’nun sembolik olarak anahtarları 10 hak sahibine teslim ettiği törene, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Parti Meclisi üyeleri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu