Haber

İstanbul’da PKK’nın gençlik örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda HDP binasında örgütsel malzeme ele geçirildi.

İstanbul’da PKK’nın gençlik örgütü DGH ve bölücü terör örgütü PKK üyeleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli Okmeydanı Temsilciliği binasına düzenlenen operasyonda, afişler ve korsan gösteri ve yürüyüşlerinde kullanılabilecek değerlendirilen örgüt lideri Abdullah Öcalan’ın afişleri ile örgüte ait afiş ve afişler. 8 eldiven, 10 sprey, 2 yüz maskesi, 3 yelek, 85 meşale, 10 havai fişek, 67 torpido ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda PKK’nın gençlik örgütü DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) bünyesinde faaliyet gösteren zanlılara ait korsan eylemlerde kullanılmak üzere terör lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının havai fişek, maytap, meşale, afiş, afiş vb. Örgüt malzemelerinin Halkların Demokratik Partisi Şişli Okmeydanı HDP Temsilciliği’nde saklandığı ve muhafaza edildiği belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından yürütülen soruşturma kapsamında dün bahse konu partinin Okmeydanı deposuna baskın düzenlendi. Operasyonda PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın afişi, terör örgütü YPJ kadın örgütü mensubu Arin Mirkan’ın fotoğrafı, Ocak 2013’te “Sara” kod adlı terörist Örgüt içinde “Sara” kod adıyla tanınan PKK’nın kurucu üyeleri. 1986 yılında Gabar Dağı’nda güvenlik güçleri tarafından öldürülen PKK’nın merkez isimlerinden Sakine Cansız, Ali Çiçek, Kemal Pir, Mazlum Doğan, M.Hayri Durmuş, Haki Karer ve “Agit” kod adlı Mahsun Korkmaz’ın yer aldığı çerçeveli fotoğraf. 8 eldiven, 10 sprey, 2 yüz maskesi, 3 yelek, 85 meşale, 10 havai fişek rampası, 67 torpido, çok sayıda yasaklı yayın, pankart ve örgütsel belge ile karakalem çizilmiş ve çerçevelenmiş fotoğraflar ele geçirildi.

Baskınla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir zanlının gözaltına alınmadığı öğrenildi. Ele geçirilen örgütsel belgelerin incelenmesi sonucunda elde edilecek bilgi ve belgeler ışığında, soruşturmaya esas olarak tutuklama olabileceği ileri sürülüyor. – İSTANBUL

haber-musabeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu